Haber Detayı
23 Haziran 2023 - Cuma 20:26 Bu haber 74497 kez okundu
 
Sağlık Bakan Yardımcılığına Beyşehirli Kırbıyık Atandı
BEYŞEHİR - Beyşehirli hemşehrimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık,Edirne Valiliğinden Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Sağlık Haberi
Sağlık Bakan Yardımcılığına Beyşehirli Kırbıyık Atandı

BEYŞEHİR - Beyşehirli hemşehrimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Valiliğinden Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Edirne Valisi olarak görev yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararları doğrultusunda Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Kırbıyık, 1978 yılında Beyşehir ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Seydişehir'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun oldu.

MESLEKİ KARİYERİ

Rize'nin Güneysu ve Karaman'ın Kazımkarabekir ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Londra'da 6 ay yabancı dil eğitimi alan Kırbıyık, sırasıyla Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinden sonra 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 2018-2020 yılları arasında Strateji Geliştirme Başkanı, 2020-2022 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Edirne Valisi olarak atanmıştır.

22 Haziran 2023 tarih ve 2023/308 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sağlık, Bakan, Yardımcılığına, Beyşehirli, Kırbıyık, Atandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı