Haber Detayı
17 Nisan 2018 - Salı 14:50 Bu haber 9514 kez okundu
 
Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek Semineri
BEYŞEHİR - Beyşehir’de ortaöğretim öğrencilerine yönelik, sağlıklı gençlik, sağlıklı gelecek semineri verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek Semineri

BEYŞEHİR - Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği kapsamında; Beyşehir’de Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilere yönelik “Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek” konulu seminer verildi. Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Kandemir, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Yasemin Durduran, Dr. Hülya Duman, Dr. Reyhan Evli tarafından verilen bilgilendirme seminerine, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere seminerde, kan yoluyla bulaşan hastalıklar (Hepatit, AİDS vb.), güneş ışınlarının zararlı etkileri ve korunma yolları, hijyen konularına değinildi. Sağlıklı beslenme ile ilgili olarak; bilinçli beslenmenin sağlık için taşıdığı ciddi önemden, fazla hareket etmeyen bir toplum olmanın getirdiği sorunların dile getirildiği seminerde televizyon ve bilgisayar başında geçirilen zamanın azaltılarak spora daha fazla zaman ayırmak gerektiği vurgulandı. Ayrıca sigara içmenin zararlarından bahsedilerek gençlerin sigaraya başlama sebepleri arasında büyüklerine özenme ve arkadaş ortamının çok etkili olduğu aktarıldı. Bu yüzden arkadaş seçimine dikkat etmenin ve sigaranın sağlığa verdiği geri dönülmesi çok zor zararları düşünerek davranılması gerektiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Seminerin ardından doktorlar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program sonunda beyaz bayrak almaya hak kazanan; Şehit Ömer Halisdemir Anaokulu, Bahçelievler Kasapoğlu İlkokulu, Özel Altın Çocuk Ortaokulu, Eşrefoğlu Ortaokulu, Vali Kemal Katıtaş Anadolu Lisesi, Özel Beyşehir Final Temel Lisesi ile beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanan; Şehit Ömer Halisdemir Anaokulu, Bahçelievler Kasapoğlu İlkokulu, Eşrefoğlu Ortaokulu, Süheyla Doğu Ortaokulu, Özel Beyşehir Final Temel Lisesi, Seyfettin Süleyman Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sertifikaları verildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sağlıklı, Gençlik,, Sağlıklı, Gelecek, Semineri,
Yorumlar
Haber Yazılımı