Haber Detayı
17 Mart 2017 - Cuma 08:55 Bu haber 4474 kez okundu
 
Türkiye’nin Değişim Sürecine Katkı Yapalım
Türkiye’nin yükselişini durdurmak için iç ve dış düşmanların 15 Temmuz’da birleştiğini hatırlatan Başkan Akyürek, “Eğer halkımız darbeyi önleyemeseydi, 31 Mart vakasında olduğu gibi Osmanlı Devleti’yle aynı kaderi yaşayabilirdik. 15 Temmuz’da Türkiye’ye yapamadıklarını 16 Nisan’da yapmaya çalışıyorlar. Hep birlikte sandığa gidelim ve değişim sürecine katkı yapalım” dedi.
Bölgeden Haberi
Türkiye’nin Değişim Sürecine Katkı Yapalım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kulu ve Cihanbeyli’de yatırımları inceleyen vatandaşlarla buluştu. İlk olarak Kulu’da, ardından Cihanbeyli’de yatırımların anlatıldığı programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelere yapılan yatırımları anlatarak, bütün yatırımları Büyük Türkiye hedefine katkı sağlamak için gerçekleştirdiklerini, çok çalışarak Türkiye’nin, İslam dünyasının ve mazlumların ayağa kalkma mücadelesine hep birlikte katkı sağlamak gerektiğini vurguladı. Kulu ve Cihanbeyli’de 2014 yılı öncesinde verilen tüm sözlerin gerçekleştirildiğini belirterek, bütün ilçelere yaptıkları 1 milyar 300 milyon liralık yatırımdan 2 ilçenin de payını aldığını söyledi.

İKİNCİ 31 MART VAK’ASINDAN HALKIMIZ KURTARDI

16 Nisan’da yapılacak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna da değinen Başkan Akyürek, “15 Temmuz’da ülkemizin adeta işgale uğradığını gördük. Türkiye’nin yükselişini durdurmak için iç ve dış düşmanlar birleşti. 15 Temmuz ‘halkın ayağa kalkması’ diyerek basit bir dille anlatıyoruz ama bu tarihi bir vak’adır. Eğer bu darbeyi önleyemeseydik, 31 Mart vakasında olduğu gibi Osmanlı Devleti’yle aynı kaderi yaşayabilirdik. Ama milletimiz bu darbeyi önledi. Anayasa değişikliğini istemeyenleri gördükçe ne kadar haklı olduğumuzu anlıyoruz. 15 Temmuz’da Türkiye’ye yapamadıklarını 16 Nisan’da yapmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

AVRUPA 28 ŞUBAT SÜRECİNE GİRDİ

Avrupa’da gün geçtikçe baskının arttığına dikkat çekerek Türkiye’nin bundan 20 yıl önceki halini aldığını belirten Başkan Akyürek, “Avrupa’nın özgürlükçülüğü sahtedir. Bundan 100 yıl önce çocuklarını siyahlarla aynı okula göndermezler, aynı lokantaya girmezlerdi. Oysa kendi elinde olmayan nedenlerden dolayı insanlar ayrımcılığa tabi tutulabilir mi? Boyunun ne kadar olacağı, renginin ne olacağı, hangi etnisiteye mensup olacağı kendi elinde midir? Bunlardan dolayı övünen ve kibre kapılana Allah lanet eder. Biz bu gelenekten geliyoruz. Ama Avrupa, kendileri gibi olmayanlar güçlendiğinde gerçek yüzünü gösterir. Şimdi de Avrupa’daki Müslümanlara 28 Şubat sürecini yaşatmak istiyorlar. Türkiye’de hukuk asli yapısına kavuşturulurken, adaletle hükmederken, Avrupa tam ters istikamete doğru gidiyor. Aslına dönüyor esasında. Osmanlı barışını tekrar Afrika’da, Asya’da, Ortadoğu ve Balkanlar’da görmeleri nefretlerini artıyor” dedi. Başkan Akyürek, 16 Nisan’da bütün Konyalıların sandığa gitmesini ve değişim sürecine evet oylarıyla katkı yapmasını istedi.

YATIRIMLAR İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kulu ilçesinde yaptığı yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, “Kulu’da ihtiyaç duyduğumuz bütün yatırımlar bir bir gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm personeline teşekkür ederim” diye konuştu. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de Cihanbeyli’nin tarihi boyunca almadığı yatırımları son 3 yılda aldığını belirterek, ilçeye yaptığı yatırımlarla altın yıllarını yaşatan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BAŞKAN AKYÜREK YATIRIMLARI İNCELEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yoğun katılımla gerçekleşen programların ardından Kulu Şehir Konağı ve KOMEK merkezinde incelemelerde bulunurken; Cihanbeyli’de de Kordonboyu ve 15 Temmuz parkları ile Şehir Konağı’nda incelemelerde bulundu.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Türkiye’nin, Değişim, Sürecine, Katkı, Yapalım,
Yorumlar
Haber Yazılımı