Haber Detayı
02 Eylül 2014 - Salı 10:13 Bu haber 4940 kez okundu
 
Yaz Kursları Sona erdi.
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen futbol, basketbol, badminton, kano ve yüzme branşlarında ki yaz okulları sona erdi.
Spor Haberi
Yaz Kursları Sona erdi.

BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu tarafından ortaklaşa organize edilen, futbol, basketbol, badminton, kano ve yüzme branşlarında 200 öğrencinin eğitim gördüğü yaz spor okulları düzenlenen törenle sona erdi.
       Vuslat Park’taki yüzme havuzunda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, kurum amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
         Yaz Spor Okulları’nda emeği geçen herkese teşekkür eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,“Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzle birlikte futbol, basketbol, yüzme branşlarında yaz spor okulları organize ettik. Çocuklarımız farklı alanlarda hem eğlendiler hem de öğrendiler. Eğlenerek öğrenme, bizim amacımız buydu. Buradaki çocuklarımızda tatil boyunca hem eğlendiler hem de profesyonel bir şekilde yüzmeyi öğrendiler. Biliyorsunuz dinimiz güzelliklerin yaşandığı bir dindir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’de çocuklarımıza, insanlığa yüzmeyi önermiştir. Baktığınız zaman yüzmede spor dalları arasında en iyisidir. Gelecek yıl yüzme ve diğer branşlardaki yaz spor okullarımızı daha da genişleteceğiz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim gurur kaynağımız ve mutluluğumuzdur. Kaymakamımıza, personeline, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüze, personeline, belediye çalışanlarına, antrenörlerimiz Adem Yağcıoğlu ve Mahmut Çay’a çocuklarımıza ve ailelerine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi. 

ARKADAŞLIK DUYGUSUNU YAŞADILAR

       İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de yaz spor okulları vesilesiyle gençlerin kendilerine olan güvenlerinin arttığını, kötü alışkanlıklardan uzak kaldıklarını ve arkadaşlık duygusunu yaşadıklarını ifade etti.
         Kaymakam Başıbüyük, “Okullar kapandıktan sonra genç ve enerjik öğrencilerimiz bir şeylerle meşgul olmak istiyor. Bir kısmı tatile gidiyor, bir kısmı gidemiyor. Gidemeyen öğrencilerimiz belki istenmeyen ortamlarda bulunmak durumunda kalıyor. Havasız, istenmeyen içeriklerin ulaşılabileceği internet kafeler gibi. Biz bunları önlemek için yaz spor okullarının çok önemli olduğunu inanıyoruz. Bu kapsamda belediyemiz ve kaymakamlığımız bünyesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz işbirliği içerisinde bu yıl futbol, basketbol, badminton, kano ve yüzme dallarında yaz spor okullarımız açıldı. 200’ün üzerinde öğrencimizi bir araya getirdik. Öğrencilerimiz kendilerinde var olan yeteneklerini sporla kucaklaşarak geliştirdiler. Kendilerine güvenleri ve kişilikleri arttı. Kötü alışkanlıklardan uzakta kaldılar. Arkadaşlık duygusunu yaşadılar. Sporun gücünü ve kendilerine sağladığı güveni hissettiler. 30’a yakın çocuğumuz yüzme öğrendi. Bu bizim için büyük bir kazançtır. Futbolda kendilerini geliştiren öğrencilerimiz bizim için kazançtır. Zaten ilçemizde sporun alt yapısı mevcut. Özellikle bireysel sporlarda oldukça başarılıyız. Türkiye’de dereceler çıkartıyoruz. Yapılan bu çalışmalarla da takım sporlarında olan başarımızı daha ileriye götüreceğiz. Gençlerimizi kendine güvenli, istikbale ümitle bakabilen, karakterli, şahsiyetli insanlar olarak yetiştirmeye bundan sonrada devam edeceğiz. Yaz Spor Okulları’nın açılmasında katkı sağlayan Belediye Başkanımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüze, Spor Okullarında görev yapan öğretmenlerimize, çocuklarını gönderen velilerimize ve katılımcı öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının hayat boyu devam etmesini diliyorum.” dedi.
        Önümüzdeki yıllarda yaz spor okullarının daha kapsamlı olacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayıdır da, “Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yaz spor okullarımızı bu yıl başlatmış olduk. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getireceğiz. Yaz, kış Beyşehir’de sporun var olduğunu Beyşehirimize ve Türkiyemize hissettirmek için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz. Antrenörlerimize, ailelerimize, katkısı olan tüm kurumlara, basınımıza canı gönülden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi.
        Tören sonrasında ödüllerini alan yaz spor okulu öğrencileri, Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz okullarında eğitim almaktan ve keyifli bir tatil geçirdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, düzenlenen, futbol, basketbol, badminton, kano, yüzme, b
Yorumlar
Haber Yazılımı