Haber Detayı
01 Ekim 2019 - Salı 11:53 Bu haber 5010 kez okundu
 
Beyşehir’de çöp konteynerlerine çevreci kamuflaj
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe merkezinde bulunan çöp konteynerlerinin daha estetik ve çevresinin temiz bir görünüm sağlaması için yeşil renk sunni halı çimle kamufle edildiği bildirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de çöp konteynerlerine çevreci kamuflaj

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe merkezinde bulunan çöp konteynerlerinin daha estetik ve çevresinin temiz  bir görünüm sağlaması için yeşil renk sunni halı çimle kamufle edildiği bildirildi. Belediye ekipleri tarafından çöp konteynerlerine, özel tasarımlı giydirme kutular yapılarak kente daha estetik bir görünüm kazandırılıyor. Çalışma ile konteynerlerin dışarıdan görülmesi de engelleniyor.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “İlçemiz merkezinde temizlik faaliyetlerinin olmazsa olmazı olan çöp konteynerlerine yeşil giydirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu maksatla, bazı noktalarda çöp konteynerlerimize yeşil kamuflajlar yapmaya başladık.  Çöp konteynerlerinin yeşile giydirilmesiyle sokak, cadde ve meydanlarımız daha güzel ve estetik görünüme kavuşuyor. Kamuflaj yapacağımız çöp konteyneri sayımız zaman içerisinde çarşı merkezinden başlayarak çoğalacak. Bu çalışmayı yaparken sunni halı çimleri kendi kadememizdeki atölyemizde kendi personelimiz üretiyor.  Yeşil sunni çim halı ile kafes içerisine aldığımız konteynerlerimizin çevresi artık daha temiz bir görünüm sergilemeye başladı. Çünkü, içerisine giren sokak hayvanlarının atıkları  gelişigüzel çevresine çıkarmasının önüne geçildi. Vatandaşlarımız da oluşan farkındalıkla birlikte konteynır içerisine gelişigüzel çöp ve atık bırakmamaya başladı” denildi.

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır da yaptığı açıklamada, Belediye olarak cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerini kent estetiğine yakışan bir görüntüye ulaştırmak için kafes uygulaması başlattıklarını belirterek, “Çarşı merkezinden başlayarak çöp konteynerlerimizin dış yüzeyini suni çimden oluşan kafes uygulamasıyla modern  ve estetik bir görünüme kavuşturuyoruz. ‘Temiz çevre, sağlıklı toplum’ sloganıyla hareket ederek temizlik faaliyetlerini yürüttüğümüz güzel ilçemizde, yol kenarlarında bulunan çöp konteynerlerinin  dış yüzeylerinde ve çevresinde oluşabilecek görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla  yüzeylerine uygulanmaya başlanan suni çimden oluşan kafes uygulamasını hayata geçirdik. Konteynerlerin görünmesini engelleyecek şekilde tasarlanan suni çim kaplı kafes çalışmasını zamanla ilçemizin farklı noktalarında da yaygınlaştıracağız. Belediye olarak Beyşehir’in yaşam kalitesi yüksek, modern bir ilçe görünümüne ulaşması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İlçemizin temiz ve yaşanabilir bir görünüme kavuşturulması ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri her zaman önceliklerimiz arasındadır. 70 bini aşkın  nüfusuyla Beyşehir’imiz hepimizin ortak evidir. İlçemizdeki parklar, yaşam alanları, caddelerimiz, sokaklarımız, çöp konteynerlerimiz bizim evimizin parçalarıdır. Evimizi daha temiz, güzel bir hale kavuşturmak hepimizin öncelikli görevidir. Bu konuda aynı hassasiyeti vatandaşlarımızın da göstereceğine olan inancımız tamdır. Temizlik İşler Müdürlüğümüzün teknik personeli tarafından tasarımı yapılan ve kendi atölyemizde imalatını yaptırdığımız “kafes uygulaması”nın ilçemizin kent estetiğine farkındalık getireceğini inanıyoruz. Daha güzel ve temiz bir Beyşehir için hemşerilerimizle el ele vererek, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz. Çünkü Beyşehir her şeyin en güzeline layıktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, çöp, konteynerlerine, çevreci, kamuflaj,
Yorumlar
Haber Yazılımı