Haber Detayı
01 Ekim 2019 - Salı 12:40 Bu haber 13389 kez okundu
 
Beyşehir Okullarında Çalışacak TYP'ler İçin Kura Heyecanı
BEYŞEHİR - Beyşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında İŞKUR'un toplum yararına program (TYP) kapsamında 9 ay süre ile görev alacak 52 temizlik ve 30 güvenlik görevlisi, çekilen noter kurası ile belli oldu.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Okullarında Çalışacak TYP'ler İçin Kura Heyecanı

BEYŞEHİR - Beyşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında İŞKUR'un toplum yararına program (TYP) kapsamında 9 ay süre ile görev alacak 52 temizlik ve 30 güvenlik görevlisi, çekilen noter kurası ile belli oldu. Kura sonucu asil ve yedek listeye giremeyen isimler ise, iş umudunu bir başka bahara bıraktı.

Beyşehir ilçesindeki okullarda görev yapmak amacıyla İŞKUR Beyşehir İlçe Müdürlüğü'ne çok sayıda başvuru oldu. Bu müracaatlar içerisinde başvuru şartlarını taşıdığı belirlenen 676 temizlik, 130 kişide güvenlik görevlisi olarak asil ve yedek listeye girebilme heyecanı yaşadı.

Beyşehir Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda gerçekleştirilen noter çekilişine iştirak eden 9 ay süreyle devam edecek göreve talip olan büyük bölümü kadınlardan oluşan vatandaşlar, işe girebilmenin umudunu taşıdı. Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rüştü Beğendi nezaret ettiği noter kura çekiminde İŞKUR yetkilileri, önce başvuru sahiplerini toplum yararına program hakkında bilgilendirdi, yöneltilen soruları cevaplandırdı.



Daha sonra noter tarafından kura çekimi gerçekleştirildi. Okullarda çalışabilmek için müracaat eden işsizlerin kura çekilişine yanlarında gelen çocuklarının yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve basın mensupları da iştirak etti. Kura çekimi sonunda Beyşehir'deki okullarda çalışacak temizlik görevlisi 52, güvenlik görevlisi olarak da 30 isim belirlendi. Kurada isimleri asil listede yer alan güvenlik görevlileri 7 Ekim 2019 – 30 Haziran 2020, Temizlik görevlileri ise 21 Ekim 2019 – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında istihdam edilecek.

İŞKUR, toplum yararına program kapsamında bu personelin çalıştıkları süre kadar maaşlarının ödenmesinin yanı sıra, sigorta primlerini de karşılayacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Okullarında, Çalışacak, TYP'ler, İçin, Kura, Heyecanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı