Haber Detayı
30 Ekim 2019 - Çarşamba 13:00 Bu haber 4185 kez okundu
 
Leylekler rehberle kuş severlere tanıtılıyor
BEYŞEHİR - Göçebe kuşlardan leylekler hazırlanan bir rehberle kuş severlere her yönüyle tanıtılıyor.
Yaşam Haberi
Leylekler rehberle kuş severlere tanıtılıyor

BEYŞEHİR - Göçebe kuşlardan leylekler hazırlanan bir rehberle kuş severlere her yönüyle  tanıtılıyor.

Beyşehir’de bahar ve yaz döneminde göçmen kuşlara evsahipliği yapan leyleklerin mekanları ile ilgili proje ve çalışmalar yürüten Doğal Denge Derneği’nin şimdi de hazırladığı “leylekleri tanıma rehberi” ile kuşseverlere Türkiye’de yaşayan iki türü  bulunduğu belirtilen leylekleri tanıttığı belirtildi.

Doğal Denge Derneği Proje Koordinatörü Sezer Göktan, yaptığı açıklamada, dernek olarak Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi ve ilgili diğer kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği, Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF), küçük destek programı (SGP)-Türkiye’nin mali desteği ile yürütülen “Beyşehir’de Adaköy ve Yeşildağ Çevre Koruma ve Ekoturizm (leylekler tepesi) projesi kapsamında leylekleri tanıtan bir rehber kitapçık hazırladıklarını söyledi.

Göktan, 14 sayfalık rehberde Türkiye’de beyaz ve siyah türleri konaklayan dünyada yaşam süren  leylekleri tüm yönleriyle tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, “Rehberimizde; bizim leyleklerimiz, dünyada ve Türkiye’de leyleklerin dağılımı ve popülasyonu, korunma durumları, yaşam alanları, leyleklerin görünüş ve davranışları, leylek yuvaları, yaşamı, besinleri, göçleri, yaşamsal sorunları, dünya kültüründe leylekler gibi göçebe kuşlarımız hakkında birçok özet bilgilere yer verilmektedir. Beyaz leylek, 6 cins ve 19 türe sahip leylekgiller familyasının ciconia cinsinin 6 üyesinden birisi olan yarı-sucul büyük bir göçmen kuştur. Ülkemizde beyaz leylek ve siyah leylek türleri konaklamaktadır. Dernek olarak Beyşehir’de bulunan ve Türkiye’nin en büyük leylek kolonilerini  bünyesinde barındıran Yeşildağ Leylekler Vadisi ve Adaköy Leylekler Tepesi gibi toplu yaşam mekanlarında  ilkbahar ve yaz döneminde misafir ettiğimiz beyaz leyleklerimiz büyük ilgi çekmektedir. Her iki leylek mekanımızın tanıtılması ve burada yuvalayan türlerin yaşadığı sorunların en aza indirilmesi amacıyla yürüttüğümüz projeler kesintisiz sürmektedir” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Leylekler, rehberle, kuş, severlere, tanıtılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı