Haber Detayı
22 Temmuz 2019 - Pazartesi 10:35 Bu haber 9539 kez okundu
 
Şamlar Köyü Birlik, Beraberlik, Kaynaşma ve Tanışma Şenliği
BEYŞEHİR - Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Şamlar Köyü Birlik, Beraberlik, Kaynaşma ve Tanışma Şenliği" coşkuyla düzenlendi
Eğitim-Kültür Haberi
Şamlar Köyü Birlik, Beraberlik, Kaynaşma ve Tanışma Şenliği

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı Şamlar Mahallesi’nde, Şamlar Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Doğru deyince aklıma siz gelirsiniz. Dürüst deyince aklıma siz gelirsiniz. Adam deyince aklıma siz gelirsiniz” dedi.

Belediye Başkanı Bayındır, şenlik alanında toplanan mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, Beyşehir ve bölgesine yeniden hizmet etme imkanı bulma noktasında Şamlar Mahallesi’nin yerel seçimlerde kendisine verdiği destek ve katkılara teşekkür etti, “Sizler teveccüh ettiniz, biz de belediye başkanı olarak bir dönem daha Beyşehir ve bölgesine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü, borcumu bitiremedim size” dedi.

İki günlük yalan dünyada hiçbir zaman mal mülk peşinde olmadıklarının vurgusunu yapan Bayındır, her zaman tek bir şeyin peşinde olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizinle şahsen geçmiş üç dönemde de hep beraber olduk. Şimdi kaderde yine görev varmış, Allah anlımıza yazmış. Bu süreçlerde, bugüne kadar hep insan odaklı hizmetin peşinde oldum.

Kapımdan girenin siyasi tercihine bakmaksızın ‘kardeşim’ bunlar dedim. Sizinle felsefe ayrılığım hiç olmadı. Şamlar köyü, o yüzden sizlere şunu söylemek istiyorum; Atatürk’ün güzel sözü “hangi dağda bir Yörük çadırı bir Türkmen boyu olursa, duman da tütüyorsa korkmayın bu vatan batmayacak” diyen yüce Atatürk’ü saygı ile rahmet ile anıyorum. Birlikten kuvvet doğar kuvvetten büyüme olur. Bizler Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetlere ancak ‘ben’ demeden, ‘biz’ diyerek, ‘biz’ olarak, birlik içinde gidersek çok şeyi birlikte yaparız. Bu yıl harcı borcu hesap etme yılıydı, daha doğrusu tasarrufları liste halinde önüme aldım. Biliyorum buraya bu gün yüzüm çok yüksek gelmedi, eksiklerle geldim. Ama seneye söz veriyorum, Şamlar köyüne sayın bakanımı, sayın milletvekilimi ve bütün hazirunu davet ederken alnım açık gelsin, yüzüm ak gelsin diyerek hepinize saygılar sunuyorum.”

CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener de konuşmasında, “Bugün sizlerin şenliğidir ve biz parti olarak tam kadro olarak sizlerle beraberiz, aranızdayız. Bu hal, söylemek istediklerimizin hepsini öyle sanıyorum ki anlatıyor zaten” diye konuştu.

Şener, hayatı boyunca insanların kendilerini özgürce ifade etmelerini, özgürce tanımlamalarını, kendi yaşama biçimlerini, inanç biçimlerini korumalarını bir erdem olarak gördüğünü dile getirerek, “Aslında birlik beraberlik dediğimiz şey, herkesin aynı şeyi düşünmesi, aynı biçimde yaşaması değildir. Birlik ve beraberlik dediğimiz şey farklılıklarımızla birlikte bir arada olabilmektir Aynı ülkenin vatandaşı olarak insanı olarak kendi kimliğimizi, kişiliğimizi ,yaşama biçimimizi, inanç biçimimizi koruyarak toplumun ülkenin fertleri olarak hayatımıza devam edebilmemizdir” ifadelerini kullandı.

Şenlik kapsamında,  davetlilere yemek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şamlar, Köyü, Birlik,, Beraberlik,, Kaynaşma, ve, Tanışma, Şenliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı