Haber Detayı
22 Kasım 2022 - Salı 16:32 Bu haber 7601 kez okundu
 
Beyşehir- Şarkikarağaç Kara Yolu ‘Duble Yol’ Olacak Mı?
BEYŞEHİR - Beyşehir ile Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan kara yolunun tamamı duble yol haline gelecek mi?
Güncel Haberi
Beyşehir- Şarkikarağaç Kara Yolu ‘Duble Yol’ Olacak Mı?

BEYŞEHİR - Beyşehir ile Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan kara yolunun tamamı duble yol haline gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Şubat 2019’da Şarkikaraağaç-Beyşehir arasındaki yapım çalışmaları devam eden bölünmüş yol çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını söylemişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da partisi tarafından hükümet meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Konya ve Isparta bölgesini yakından ilgilendiren Şarkikaraağaç ile Beyşehir ilçeleri arasında yapımı devam eden duble yol çalışmalarına da değinmişti.

Bu iki ilçe arasında yürütülen bölünmüş yol çalışmaları Şarkikaraağaç-Hüyük ilçeleri arasında devam ederken, geriye kalan Hüyük-Beyşehir ilçeleri arasındaki 30 kilometrelik bölümün akıbeti ise merak konusu oldu.

Kamuoyunda son yıllarda ölümlü ya da yaralamalı çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Beyşehir-Hüyük arasındaki bölümün tamamının da duble yol haline getirilmesi beklenirken, bu konuda yöneltilen bir soruya cevap veren AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, bu bölümün duble olması için de yoğun bir mesai içerisinde olduklarını vurguladı.

BAKANA DOSYA SUNULDU…

Beyşehir’in yeni çevre yolunun açılışı için bir süre önce ilçeye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da aynı zamanda Beyşehir-Hüyük bağlantısını sağlayan Beyşehir-Şarkikaraağaç ilçeleri arasındaki kara yolunun tamamının duble yol haline getirilmesine yönelik talepleri içeren bir dosya sunduklarını anımsatan Elkin, “Burası 0-40 olarak geçen bir yoldur. Bakan beye dosyamızı sunduk. Akabinde genel müdürümüzle de görüşmelerimiz gerçekleşti. 2023 yılı yatırım programına alınması için yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah orada da muvaffak olabilirsek yolun tamamı duble yol haline getirilecek diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

BEYŞEHİR-SEYDİŞEHİR ARASI DUBLE YOL ÇALIŞMALARI…

Elkin, duble yol çalışmaları devam eden Beyşehir-Seydişehir kara yolundaki çalışmalara ilişkin olarak da, “Bu tabi beni de yakından ilgilendiriyor. Bildiğiniz üzere ben de Bayavşarlıyım. Bayavşar-Gökçimen safhası hemen hemen bitmek üzere. Gökçimen olarak geldik, yolun bir tarafı yapıldı. Gökçimen’de diğer taraf yapılmak üzere devam ediyor. Firmayla da görüşüyoruz. Firma yetkilileri, bahar ayı itibariyle bu yolun tamamen trafiğe açılıp halkın hizmetine sunulacağını ifade ediyor” şeklinde bilgilere yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir-, Şarkikarağaç, Kara, Yolu, ‘Duble, Yol’, Olacak, Mı?,
Yorumlar
Haber Yazılımı