Haber Detayı
13 Haziran 2018 - Çarşamba 13:08 Bu haber 6960 kez okundu
 
Beyşehir’de Dış Mahalle Ziyaretleri
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’e ve mahallelerine dönemlerinde güzel hizmetler yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Siyaset Haberi
Beyşehir’de Dış Mahalle Ziyaretleri

BEYŞEHİR - Özaltun, Beyşehir’e bağlı Gökçimen ve Bayavşar Mahallelerini ziyaret etti. Özaltun, beraberindeki AK Parti Konya Milletvekili Adayı Gülay Samancı ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Kadın Kolları Başkanı Emine Kaya, meclis üyeleri ve partililerle birlikte mahalle buluşmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerinde Gökçimen Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, Beyşehir Belediyesi olarak geride kalan 4 yıl içerisinde ilçe genelinde birçoğu ilk olan bir çok hizmet ve yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi.

      Kurum olarak 67 mahalleye birden bu hizmetleri kazandırdıklarını anlatan Özaltun,”Beyşehir’de güzel şeyler oluyor” diyerek bu çalışmaları ihtiva eden bir dergi hazırladıklarını, bu yayında dönemlerinde Beyşehir Belediyesi’nin yanısıra, Konya Büyükşehir Belediyesi ve devlet tarafından bölgeye kazandırılan yatırımların da yer aldığını belirtti. Bu derginin incelenmesi halinde 4 yılı aşkın sürede Beyşehir’e neler yapıldığının çok iyi görülebileceğini anlatan Özaltun, hizmetin sınırsız ve sonsuz olduğunu ilçeye yatırım yapmaya, yeni projeler kazandırmaya bundan sonraki süreçte de hız kemeden devam edeceklerini söyledi.

        AK Parti Konya Milletvekili Adayı Gülay Samancı da konuşmasında,  24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. 16 Nisan referandumu ile birlikte milletin Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’ni kabul ettiğini, 24 Haziran seçimlerinin ise bu sisteme geçişin bir ilk adımı olacağını anlatan Samancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği yeniliklere de dikkat çekti. Bu yeniliklerden bir tanesinin milletvekillerinin yasa teklifinde artık tek merci haline gelmesi olduğunu vurgulayan Samancı, “TBMM’de milletvekili daha önce yasa teklif edebilme hakkına sahip olmakla birlikte asıl bu işi göğüsleyen her zaman bürokrasi olmuştur. Yeni sistemde ise artık bu konuda bürokrasi tamamen saf dışı olmakla birlikte TBMM milletin iradesini, tam olarak temsil kabiliyetini yerine getirebilecektir. Yani bunun anlamı; artık milletvekileri yasa teklifinde tek merci haline gelecekler. Muhalefet buna; ‘TBMM’nin yetkisi daraltıldı, yok edildi’ diyor ama tam aksine TBMM bundan sonra bu sistemle birlikte daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Çünkü burada esas yetkili milletvekilinin bizzat kendi şahsı olacak.”diye konuştu.

      Samancı, konuşmasında 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde vatandaşlardan da destek isteyerek, “Bu seçim hangi düşünceden olursak olalım, milletimizin ve devletimizin bekası için çok çok önemli. 24 Haziran seçimlerinde devletimizin ve milletimizin aslında istiklali ve istikbali için oy kullanmış olacağız” dedi.

       AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da konuşmasında, Beyşehir’in tüm mahallelerinden bugüne kadar her seçimde AK Parti’ye büyük bir oy desteği geldiğini, bu yüzden vatandaşlara teşekkür ettiğini ifade ederek, “Gökçimen ilk kurulduğundan bu yanaki zaman zarfında bizim gözde mahallelerimizden birisi. Her zaman bizlere oy verdi, bizler de isteklerini yerine getirdik. Gökçimen yine referandumda ‘evet’ dedi. Bu ‘evet’ine sahip çıkmalı, çıkacak da inşallah” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Dış, Mahalle, Ziyaretleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı