Haber Detayı
14 Mart 2023 - Salı 16:19 Bu haber 5163 kez okundu
 
Beyşehir Gölü’nde Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor
BEYŞEHİR - Türkiye’nin tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nde, su ürünleri avlanma yasağı başlıyor.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü’nde Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor

BEYŞEHİR - Türkiye’nin tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nde, su ürünleri avlanma yasağı başlıyor.

15 Mart’ta başlayacak olan balık av yasağı 15 Haziran 2023 tarihine kadar sürecek.

Beyşehir Gölü’nden geçimini balıkçılık yaparak sağlayan avcılar, yasağın başlayacak olması nedeniyle serdiği ağları toplayarak kıyıdaki limanlarına getirmeye başladı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver av yasağı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Özver, Beyşehir Gölü su ürünlerinin korunması amacıyla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa ilişkin yönetmeliğin 16.maddesi gereğince Beyşehir Gölü’nde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile su ürünleri avcılığı yasaklanmış olup uygulanacak tedbirler aşağıda belirtilmiştir.

15 Mart 2023 tarihinden itibaren, (14 Mart gece 00.00'dan sonra) su ürünleri av yasağı süresince göle hiçbir surette balıkçı teknesi açılmayacaktır.

Mahallinde bulunan tüm balıkçı tekneleri kendi limanlarında toplu olarak karaya çekilecektir.

Av yasağı döneminde ticari balıkçıların göle çıkmaları ve gölde tekne bulundurmalarına izin verilmeyecektir.

Beyşehir Gölü'nü kiralayan Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi, bölgeler, mevsimler, zamanlar, su ürünleri cinsleri, çeşitleri, ağırlık, boy ve av araçları yasaklarına uymayan üyelerine ana sözleşme hükümlerini uygulayacaktır.

 Yasak süresi içerisinde teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ vs. gibi her türlü istihsal malzemesi bulundurulması yasak olup, bulunduğu takdirde görevlilerce el konularak yasal işlemler yapılacaktır.

Balık satış yerleri ve fabrikalar yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarının stok tespiti için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bilgi verecektir.

Tespiti yapılan su ürünlerinin İlçe Müdürlüğümüzden izin (nakil veya menşei belgesi) alınmadan nakli ve satışı yapılmayacaktır."

Su ürünlerinin hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı, hem de insanların dengeli beslenmesinde önemli bir gıdadır. Balıkçılık dünyada, ülkemizde ve ilçemizde her geçen gün daha da önem kazanan bir iş sahası olmaktadır. Balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde yasaklara uymaktan geçmektedir. Beyşehir Gölünde sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesi ve balık popülasyonunun korunması için alınan tedbirlere uyulması vatandaşlarımızdan rica olunur.

Beyşehir Gölü’nde yasak döneminde olta avcılığının da yasak kapsamında olduğu, sadece 1 Mayıs’tan itibaren olta ile sudak avcılığı yapılabilecektir. Bunun haricinde diğer türlerde bu tarihler arasında olta ile de olsa avcılık yasak kapsamındadır. Üç aylık yasak süresince haftanın 7 günü 24 saat esasına göre denetimler yine kesintisiz devam edecektir. Bu konuda taviz verilmeyecektir. Vatandaşların duyarlı olup görevlilere yardımcı olmalarını rica ediyoruz” denilmekte.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü’nde, Su, Ürünleri, Av, Yasağı, Başlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı