Haber Detayı
04 Nisan 2017 - Salı 12:30 Bu haber 8562 kez okundu
 
Beyşehir’in Bir Mahallesi Bu Yılın Sonuna Kadar Doğalgaza Kavuşacak
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezinde bu yıl sonuna kadar ilk etapta bir mahallenin doğalgaza kavuşacağını söyledi.
Güncel Haberi
Beyşehir’in Bir Mahallesi Bu Yılın Sonuna Kadar Doğalgaza Kavuşacak

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısı yeni belediye hizmet binasında yapıldı.
        Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Özaltun; Beyşehir’de hayata geçirilecek doğalgaz yatırımı ile olarak yaşanılan son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

       Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Konya ziyaretinde Beyşehir’in 2017 yılı sonuna kadar doğalgaz konforuna kavuşacağının müjdesini vermesinin ardından bu yatırımla ilgili ön çalışmaların ilgili kurumlarca başlatıldığını vurgulayan Özaltun,  Beyşehir’e Ilgın üzerinden gelmesi planlanan doğalgaz boru hattı ile ilgili ihale hazırlıklarının da BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyledi. Bu sürecin uzun soluklu bir süreç olduğunu anlatan Özaltun, borudan doğalgaz getirilinceye kadar da  verilen sözün yerini bulması için sıvılaştırılmış  gaz denilen LNG  doğalgazın Beyşehir’de bu yıl sonuna kadar talepte bulunan yaklaşık bin aboneye verilmesinin planlandığını söyledi.

       Beyşehir’de 2017 sonuna kadar bin abonelik LNG doğalgazın belirleyecekleri bir mahalleye dağıtım şirketi tarafından verileceğini aktaran Özaltun, “Sıvılaştırılmış  doğalgaz inşallah 2017 bitmeden bir mahallemizle buluşacak. Vatandaşlarımızın, ‘eğer doğalgaz tankla gelirse, maliyet yükselir, bu da bize yansır’ diye kafasında bir soru işareti oluşmasın. Konya’nın Meram, Selçuklu, Karatay’ında, Akşehir ve Ilgın’ın da bize gelecek doğalgazın metreküp fiyatı neyse Beyşehir’de de aynı fiyat olacak. Sabit fiyat olacak ve  Konya’da doğalgaz yatırımı  sözü verilen Beyşehir’le birlikte Karapınar’da da vatandaşlarımız doğalgazı bu fiyattan kullanacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ÜLKEMİZ GÜÇLÜ OLDUĞU MÜDDETÇE, BEYŞEHİR’İMİZ’DE DE YAPILAMAZ DENİLEN YOLLAR YAPILACAK, GETİRİLEMEZ DENİLEN DOĞALGAZ GETİRİLECEK”

       2016 yılı Belediye faaliyet raporunun da görüşüldüğü meclis toplantısında, seçim beyannamesinde vatandaşlara sözünü verdikleri vaadlerin doğalgaz projesi de dahil büyük bölümünü 3 yıl içerisinde tamamlamış olduklarını görmenin memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren Özaltun, şöyle konuştu: “Bu sözler arasında TOKİ’ler’imiz yoktu, yüzme havuzumuz yoktu tabi bunlar devlet yatırımları. Bazen şu deniliyor; ‘onu büyükşehir yaptı, şunu küçükşehir yaptı, onu şu yaptı,bu yaptı..’ Beyşehir’de, kimin ne yaptığı önemli değil, belediye başkanı burada bir orkestra şefidir. Orkestra şefi bakanlıktan gelecek yatırımları da, ilçeden gelecek yatırımları da, büyükşehirden gelecek yatırımları da alır organize eder ve yürütür. Dolayısıyla her bir yatırım bizim belediyenin yapmış olduğu aslında emekler ve katkılar sayesindedir. Tabi şu da var. Bu yapılan hizmetlerin hepsi, ilçe belediyesinin de, bakanlığın da yapmış olduğu; tamamen ülkemizin gelir seviyesinin, ülkemizin yatırım talebinin ne kadar iyi olduğu yönünde ki güç sayesindedir. Hep diyoruz ya, ‘ben değil, biz’ diye, bizim ülkemiz güçlü olduğu müddetçe Beyşehir’imizde de, Güneydoğumuzda da ‘delinemez’ denilen tüneller delinecek, ‘yapılamaz’ denilen yollar yapılacak, ‘getirilemez’ denilen doğalgazlar getirilecek, ‘yapılamaz’ denilen sınavlar yapılacak. Ama hep söylüyorlar ya; ‘Hızlı trene de bineriz,  bu hizmeti gene  de eleştiririz’ dolayısıyla biz ne kadar eleştirilirsek eleştirilelim, hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah.”

Meclis toplantısında konuşmaların ardından görüşülen ve meclisin onayına sunulan 2016 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. Toplantıda, 2017 yılında görev yapacak encümen, plan bütçe, imar, tarım ve hayvancılık komisyon üyeleri de belirlendi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, Bir, Mahallesi, Bu, Yılın, Sonuna, Kadar, Doğalgaza, Kavuşacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı