Haber Detayı
20 Mart 2017 - Pazartesi 10:29 Bu haber 10363 kez okundu
 
Beyşehir ve Derebucak Belediyeleri için 100 Kişi Kura ile Belirlendi
BEYŞEHİR - Beyşehir ve Derebucak ilçe Belediyelerinde toplum yararına program (TYP) çerçevesinde 6 ay süreyle çalışacak 100 personel, çekilen noter kurası ile belirlendi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir ve Derebucak Belediyeleri için 100 Kişi Kura ile Belirlendi

BEYŞEHİR - Beyşehir ve Derebucak ilçe Belediyelerinde toplum yararına program (TYP)  çerçevesinde 6 ay süreyle çalışacak 100 personel çekilen noter kurası ile belirlendi. Beyşehir'e 70, Derebucak'a 30 kişi, heyacanlı dakikaların ardından kura ile belirlendi. Kura sonucu asil listeye giremeyen isimler ise, iş umudunu bir başka bahara bıraktı. Her iki ilçedeki Belediyelerde görev yapmak amacıyla İŞKUR Konya İl Müdürlüğü'ne çok sayıda başvuru oldu. Bu müracaatlar içerisinde başvuru şartlarını taşıdığı belirlenen 400 kişi, asil listeye girebilme heyecanı yaşadı.



Beyşehir Fenerbahçeliler Derneği lokalinde gerçekleştirilen noter çekilişine iştirak eden, 6 ay süreyle devam edecek göreve talip olan büyük bölümü kadınlardan oluşan vatandaşlar, işe girebilmenin umudunu taşıdı. Kura çekimine Personel müdürlerinin nezaret ettiği noter kura çekiminde İŞKUR yetkilileri, önce başvuru sahiplerini toplum yararına program hakkında bilgilendirdi.

Daha sonra noter tarafından kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekiminde asil listeye girenler 22 Mart 2017 Çarşamba günü işbaşı yapacaklar.


İŞKUR İl Müdürlüğü, toplum yararına program kapsamında bu personelin çalıştıkları süre kadar maaşlarının ödenmesinin yanı sıra, sigorta primlerini de karşılayacak.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, ve, Derebucak, Belediyeleri, için, 100, Kişi, Kura, ile, Belirlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı