Haber Detayı
01 Mart 2024 - Cuma 17:49 Bu haber 31821 kez okundu
 
Kadın Gözüyle, Ödül Kazanan İsimler Belli Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yıl 9’uncusu düzenlenen "kadın gözüyle kadına dair" konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Kadın Gözüyle, Ödül Kazanan İsimler Belli Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yıl 9’uncusu düzenlenen "kadın gözüyle kadına dair" konulu  fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Fotoğraf Kulübü tarafından sanal ortamda gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasına sadece kadınların, çalışmalarında yine kadın model kullandıkları eserlerle katılabildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yarışmaya 343 yarışma fotoğrafı ile 45 ayrı kadın fotoğrafçımız  katılmıştır.  Yarışma sonunda jüri tarafından ödüle layık görülen isimler birincilik derecesi elde eden Sema Mermertaş (İstanbul), ikincilik derecesi elde eden Hülya Arıcı Çap (Manisa) ve üçüncülük derecesi elde eden Deniz Kalaycı (İstanbul)  oldu. Yarışmada Beyşehir Fotoğraf Kulübü özel ödülüne Serap Deniz (Adana) layık görüldü. Yarışmada, 17 eser de sergilemeye layık bulundu.

Yarışmada birinci gelen eserin sahibi bin 500, ikinci olan eserin sahibi bin lira ve üçüncü de 750 liralık para ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın değerlendirmelerini Kulübümüz üyesi 6 kadın yönetici üyemiz gerçekleştirmiştir.

Yarışma ödüllerini, sergi masraflarını ve diğer destekleri 19 ayrı kadın girişimci ve esnaf üstlenmiştir.

Ödül töreni ve sergi açılışı 8 Mart 2024 Cuma Günü Saat 14.30 da Beyşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde, kadın idarecilerimiz ve katılımcı kadınlar tarafından gerçekleştirilecektir.”

Öte yandan, yarışmada sergileme alan isimler de şunlar:

Betül Şimşek (2 Adet) İstanbul

Çiğdem Kocaaslan Sorgut  (2 Adet) Sakarya

Deniz Kalaycı (2 Adet) İstanbul

Derya Arıkan Balıkesir

Dilek Yılmaz Konya

Fazilet Ecemiş

Gülistan Güneyli, İstanbul

Hülya  Arıcı Çap, Manisa

İlknur Berber Soyer, Bursa

İnci Şolpan, İstanbul

Lale Çaktı, İstanbul

Mürşide Erdem Çilengir, Manisa

Sema Mermertaş, Trabzon

Serap Deniz, Adana

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kadın, Gözüyle,, Ödül, Kazanan, İsimler, Belli, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı