Haber Detayı
27 Ağustos 2017 - Pazar 18:53 Bu haber 9101 kez okundu
 
Sadıkhacı Mahallesine Sulama Göleti
Beyşehir Sadıkhacı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan sulama göleti bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, göletin 140 bin metreküp su depolayarak 74 hektar alanı sulayacağını söyledi.
Ekonomi Haberi
Sadıkhacı Mahallesine Sulama Göleti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde yapmaya başladığı sulama göleti yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası köyden şehre göçü önlemek amacıyla tarımsal destek ve yatırımlara ağırlık verdiklerini belirterek, susuzluk nedeniyle tarımın yapılamadığı, her geçen gün nüfusun azaldığı bölgelerde göletler ve damlama sulama tesisleri yaptıklarını söyledi.

         Beyşehir Sadıkhacı Göleti'nin 140 bin metreküp depolama hacmine sahip olduğunu ifade eden Başkan Akyürek, “Ahmet Deresi üzerine yapılan gölet ile Sadıkhacı Mahallesinin arazileri suluma imkanına kavuşacak. Sulu tarım ve değişen bitki deseni sayesinde vatandaşımızın yıllık 300 bin lira gelir artışına kavuşması hedefleniyor. 140 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak olan göletten 74 hektar saha sulanacak. Sulama sahası için 11 bin 951 metre polietilen boru döşenerek tarla başlarına konulan almaçlar sayesinde sulama zorlukları ortadan kaldırılacak” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesinin, Sadıkhacı Göleti yatırımının maliyeti 1 milyon 610 lira.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sadıkhacı, Mahallesine, Sulama, Göleti,
Yorumlar
Haber Yazılımı