Haber Detayı
27 Ocak 2018 - Cumartesi 09:03 Bu haber 4512 kez okundu
 
Başkan Özaltun, Kayak Keyfi Yaşayan Çocuklarla Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beytepe Mahallesi’ndeki dik yokuşu kayak pistine çeviren çocuklarla biraraya geldi.
Güncel Haberi
 Başkan Özaltun, Kayak Keyfi Yaşayan Çocuklarla Buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir’de iki gündür etkili olan kar yağışının ardından yarıyıl tatilinde olan çocuklar, evlerinden sokaklara çıkarak beyaz örtüyü eğlenceye dönüştürdü.

       Beytepe Mahallesi’nde de Seyir Tepesi’ndeki dik yokuşu kayak pisti haline dönüştüren çocuklar, leğen ve altlarına serdikleri naylonlarla kayak keyfi yaşadı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun birim müdürleri ile birlikte  mahallelerde yaşayan kar yağışını eğlenceye dönüştüren çocuklarla biraraya geldi.

        Çocuklar kendileriyle sohbet eden Başkan Özaltun’a kayak yaptıkları caddede tuzlama çalışması yapılmamasını talep etti. Bunun üzerine Özaltun, çocuklara caddede tuzlama faaliyeti yapılmayacağını belirtirken, Zabıta ekiplerine ise  sözkonusu güzergahın kayak keyfi yaşayan çocuklar için can güvenliği tehlikesi oluşturmaması için araç trafiğine kapatılması talimatını verdi.

        Başkan Özaltun, burada yaptığı açıklamada, ilçe genelinde iki gündür etkisini gösteren kar yağışının herkesin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Uzun süreden beri beklenen kar bereketinin geldiğini vurgulayan Özaltun, yağışların Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin yükselmesine de olumlu katkılar sağlayacağını dile getirdi.

       Kar yağışından başta çiftçiler olmak üzere, çocuklar ve her kesimin fazlasıyla memnun olduğunu ifade eden Özaltun, şöyle devam etti: “Kar yağışı özellikle sömestri tatilinde olan çocuklarımıza da mutluluk getirdi. Burada İhsan Kabadayı Ortaokulumuzun hemen yanındaki yol üzerinde kayak yapan çocuklarımızla konuştuk. Aralarında, genelde kar görmeyen kentler olan İzmir ve Antalya’dan gelerek burada kayak yaptıklarını söyleyenler de oldu. Onlara sorduk, ‘bu yolda tuzlama çalışması yapalım mı?’ diye. Onlar da kayak yaptıkları için böyle bir çalışmanın olmasını istemediklerini belirttiler. Biz de burada kayak keyfi yaşayan çocuklarımız için can güvenliği tehlikesi oluşturmaması adına, hem de motorlu araç geçişi olmadan daha rahat bir şekilde burada eğlenebilmeleri amacıyla buradaki yolu her iki yandan da ulaşıma kapattık. Çünkü, onların mutluluğu her şeye değer. Onlar bizlerin geleceği. Burunlarının dahi kanamasını istemeyiz ve istekleri olursa da geri çevirmemeye özen gösteriyoruz. İnşallah bu yağışların da devamının gelmesini Yüce Rabbimden diliyorum. Çünkü, hem çiftçimizin, hem de gölümüzün daha çok kara ve yağışa ihtiyacı var.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: , Başkan, Özaltun,, Kayak, Keyfi, Yaşayan, Çocuklarla, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı