Haber Detayı
28 Mart 2018 - Çarşamba 09:42 Bu haber 14018 kez okundu
 
Beyşehirli Gençler Artık Sentetik Sahalarda Top Koşturacak
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe merkezinde, mahalle aralarındaki sokaklarda ya da uygun boş alanlarda futbol oynayan çocuklar ve gençler, bundan böyle mahallelerine yapılan sentetik sahalarda top koşturacak.
Spor Haberi
Beyşehirli Gençler Artık Sentetik Sahalarda Top Koşturacak

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezindeki farklı mahallelerde yapılması planlanan sentetik 4 sentetik futbol sahasından 1’inin tamamlandığını, diğerlerinin yapımına başlandığını söyledi.

TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi’ndeki ilkokul bahçesine yaptırılan sentetik sahanın mahallede öğrenim gören öğrenciler ile gençlerin hizmetine girdiğini belirten Özaltun, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu çerçevede Beyşehir’imizin merkez mahallerinden Bahçelievler Mahallesi’ne 2, Hamidiye Mahallesi’nde de 1 sentetik çim sahanın yapımına ilkbahar mevsimiyle birlikte başlanmış bulunuyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde Bakakovdu mevkisi ile İmam Hatip Lisesi yanında, Hamidiye’de ise Yeşilyurt bölgesinde yapımına başlanan 3 sentetik çim sahanın inşaat çalışmalarına Beyşehir Belediyesi ekiplerimiz de destek veriyor. Bu anlamda, ilçemizin merkez mahallelerine sentetik saha kazandıran Büyükşehir Belediyemize Belediye olarak malzeme ve araç ekipman ile teknik personel desteği de sağlıyoruz. 42x21 ebadında alanlara yapılan sentetik sahaların etrafı 6 metre uzunluğunda tel örgüyle çevriliyor. Sentetik çim sahaların tamamlanması sonrasında bu alanların çevresinde park düzenlemelerini de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sportif yatırımların devreye girmesinin ardından mahallelerimizde sokak aralarında ya da uygun boş alanlarda futbol oynayan çocuklarımız, gençlerimiz artık olması gerektiği gibi modern sentetik sahalarda top koşturmaya başlayacak. Futbol alanlarının gerçek sahalara taşınmasıyla bu gençlerimiz ve çocuklarımız muhtemel trafik kazası riskinden de kurtulmuş olacak. Sentetik sahalarımız, gençlere futbol oynama imkanı sağlarken, etrafındaki park donatılarıyla küçük yaştaki çocuklarımıza oyun alanı olarak, ailelerine ise yeşil alan dokusu ile hizmet vermeye başlayacak. İlgili mahalle muhtarlıkları ve mahalle sakinlerinden gelen bu talepleri dikkate alarak bu yatırımları Belediyemizin girişimleri sonucunda hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e ve emeği geçen herkese ilçemize kazandırılan ve kazandırılacak sportif yatırımlarından ötürü şehrim adına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Gençler, Artık, Sentetik, Sahalarda, Top, Koşturacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı