Haber Detayı
09 Mart 2024 - Cumartesi 13:35 Bu haber 16489 kez okundu
 
Başkan Bayındır: "Beyşehir'in Maceraya İhtiyacı Yok"
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Buradan herkese ilan edin, herkese söyleyin. Beyşehir’in maceraya ihtiyacı yok. Eğer muhalefetten bir adam başarılı olacaksa en iyisini ben yaptım” diye konuştu.
Siyaset Haberi
Başkan Bayındır:

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Buradan herkese ilan edin, herkese söyleyin. Beyşehir’in maceraya ihtiyacı yok. Eğer muhalefetten bir adam başarılı olacaksa en iyisini ben yaptım” diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yeni projelerin tanıtıldığı toplantıda halkla buluştu.

Toplantıda 5 yıllık hizmet dönemini değerlendiren ve şehre değer katacak yeni projelerin tanıtımını yapan Bayındır, “Her şey Beyşehir için diyerek çıktığımız bu yolda, sorunları ve çözümlerini en iyi biz biliyoruz. Bu sorunları çözmek, Beyşehir’imizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için durmak yok, yola devam” ifadelerine yer verdi.

“EHİLİZ, ACEMİ DEĞİLİZ, BEYŞEHİR’İN İLERİ HEDEFLERE TAŞINMASI LAZIM”

Konuşmasında, Beyşehir’in daha ileri hedeflere taşınmasının gerektiğini vurgulayan Bayındır, “Ehil olduğumuz için, acemi olmadığımız için, ‘birilerinden öğrenecek değiliz’ diyerek, gönlüm razı olmadığı için size diyorum ki; Beyşehir’in ileri hedeflere taşınması lazım.

“BEYŞEHİR İÇİN YETMEZ”

 Buradan herkese ilan edin, herkese söyleyin. Beyşehir’in maceraya ihtiyacı yok. Eğer muhalefetten bir adam başarılı olacaksa, en iyisini ben yaptım be. Yeter mi Beyşehir için? Yetmez. Bir düş lazımdı. Benim AK Parti’ye müracatımın temelinde de bu vardı. Ben partime müracat ederim. Hükümetim, Cumhurbaşkanım, yetkililer karar verirse, ileri hedeflere ancak Konya Büyükşehir’in gücünü arkama alırsam, Ankara’daki bakanlıkları arkama alırsam, bu işin başarılacağı nokta buydu. Çünkü ben Beyşehir’in önünde ikinci bir macera denemesine girmezdim. 5 adaydık, takdir Allah’ın, bir tanesi olacak. Öyle tecelli etti” diye konuştu.

“BEN İNAT, ÇALIŞKAN ADAMIM”

Kadere inanarak yol aldıklarını vurgulayan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yüce Allah’ın tecellisine inanmak Amentü’nün gereği, kadere inanarak  yol alıyoruz biz. O yüzden bir ustayla beraber yürür, birlikte meclisimizle beraber yürüyelim. Bu şehri yeniden beklediği hedeflere taşıyalımdı, muradımız. Bakın bu siyaset böyle bir şey, adamda ne ses, ne uyku ne de derman koyar. Ama ben inat adamım, çalışkan adamım. Sabahın 5’i gecenin 2’si, devam…

“BELEDİYEYE GELDİNDE ‘BU NEYMİŞ?’ DEMEYECEKSİN!

Şimdi şu ekranda gördüğünüz kesen adam bu memleketimin çocuğu. Bu adam ebatlamacı, öbür adam desteci, öbür adam cilacı, öbür adam yarmacı. Bütün bunları bileceksin, belediyeye geldiğin zaman ‘bu neymiş?’ demeyeceksin. Buradan bir gönderme yaptık, şimdi…!

“YENİDEN GÖREVE GELİRSEK HEP BİRLİKTE DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Bizimle yürüyenlere, meclis üyelerime diyorum ki; bizimle yol alanlar var. Yönetim kurullarındaki arkadaşlarımız var. Bunları gelip benimle yaşayın. Ha bağımsızken çok böyle bir görev veremiyorduk ama ‘hadi bakalım’ diyeceğiz bundan sonra seçilirsek. Birim amirleri dahil, onlar biliyor, öğrendiler, hepsi öğrendi. Bu defa hepimiz birden çalışacağız bu memleket için. Bir adam Adil, ama 25 tane meclis üyesi ve 25’erden 40 tane yönetim kurulu durmadan çalışacağız.”

BEYŞEHİR BELEDİYESİ PETROL İŞLETMESİ VE KARABURUN PLAJI’NDAN NE GELİR ELDE ETTİ?

Konuşmasında, Beyşehir Belediyesi bünyesine kazandırdıkları yatırımlardan ve hizmetlerden söz eden Bayındır, Belediye olarak petrol işletmesinden en son elde ettikleri karı açıkladı.

Petrol işletmesinden son bir yılda 1 milyon 235 bin lira kar elde ettiklerini, Karaburun plajından da aynı dönemde bütün masraflar ve ödemeler çıktıktan sonra  yaklaşık 2 milyon liralık bir gelir elde ettiklerini ve bunu belediyenin kasasına kazandırdıklarını anlatan Bayındır, Beyşehir Belediyesi’nde çalışan personel sayısını da Personel müdürünün ağzından kamuoyuna paylaştı.

“PERSONEL SAYIMIZ 900 DEĞİL”

“Hani onlar diyor ya; ‘900 kişi çalışıyor…’ 900 kişi çalışmıyor” diyen ve dedikodu yapanlara seslenen Bayındır, “Personel müdürümüz bizim personel sayısını söyle, duysun millet. Personel müdürüme soruyorum” sözü üzerine personel sayısının son durumunun 458 olduğunu salondakilerle paylaştı.

“YENİ İŞLETMELER AÇILDIKÇA TOPRAĞIMIZIN ÇOCUĞUNU İŞE ALMAK BOYNUMUZUN BORCU”

“Ama 900’e çıkardılar” diye devam eden Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bir ara dedim ki; ‘ya bir dakika ya’… Bu adamlar benim beş senelik hedeflerde, yeni işletmeler de açtığım zaman 900’e çıkacağımı görmüşler.

Bak o kadar zekiler ha. Doğru mu, yeni işletmeler açıldıkça bu toprağın çocuğunu almak bizim boynumuzun borcudur.”

HALK EKMEK FABRİKASI, NİSAN YA DA MAYIS’TA HİZMETE GEÇECEK

Toplantıda, Beyşehir’e uzun vadede kazandırılmasına yönelik yürüttükleri halk ekmek projesine de değinen Bayındır, bir süredir vatandaşlara 4 liradan ucuz ekmek yedirmeye başladıklarını hatırlattı.

Bununla birlikte Beyşehir’e kazandıracakları işletmeyle halk ekmek projesinden istifadeyi daha da geniş kitlelere ulaştıracaklarını anlatan Bayındır, halen deneme çalışmaları yaptıklarını, Avdancık Mahallesi yolu üzerinde bulunan ve geçmişte soğuk hava deposu olarak kullanılan binanın halk ekmek fabrikasına dönüştürüleceğini anlattı.

“60 BİN EKMEK ÜRETECEĞİZ”

 Bayındır, “Allah’ın izniyle Nisan Mayıs gibi Beyşehir’de bu halk ekmek fabrikasını devreye sokacağız. 60 bin ekmeği çıkarmaya başlayacağız. Beldelerimiz, köylerimize kadar uzanacağız. Büfeleri oraya koyup benim tüm vatandaşlarım 4 liralık ekmeği burada bulacak. Buradan duyuruyorum” dedi.

“BEYŞEHİR’E ASELSAN AYARINDA BİR FABRİKA” MÜJDESİ

Bayındır toplantıda, yakında Beyşehir’de kamuoyuna duyurulacağını açıkladığı ASELSAN ayarında bir fabrikanın kurulacağını da müjdeledi.

Bayındır, “İnşallah yerli malına dönen, kendi üretimimiz önemli’ diyen başta Cumhurbaşkanımıza ve savunma sanayi ile ilgili müsteşarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü ASELSAN Konya’da kuruldu. Bir onun ayarı fabrika burada kurulur mu? Onu yakında duyacaksınız. Onu yakınca duyacağız. Onu bizzat kendileri gelip söyleyecek” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır:, "Beyşehir'in, Maceraya, İhtiyacı, Yok",
Yorumlar
Haber Yazılımı