Haber Detayı
04 Mayıs 2024 - Cumartesi 13:12 Bu haber 23427 kez okundu
 
Beyşehir, Hüyük ve Derebucak’ta “Orman Benim” Kampanyası
BEYŞEHİR - Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla “Orman benim” kampanyası düzenlendi.
Yaşam Haberi
Beyşehir, Hüyük ve Derebucak’ta “Orman Benim” Kampanyası

BEYŞEHİR - Beyşehir, Hüyük  ve Derebucak ilçelerinde orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla “Orman benim” kampanyası düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışma yürütüyor.

Bu çerçevede orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla 81 ilde olduğu gibi Beyşehir Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de eş zamanlı olarak "Orman Benim" kampanyası düzenlendi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Atatürk ormanında düzenlenen programa orman, jandarma teşkilatı mensuplarının yanı sıra milli parklar görevlileri ve öğrenciler ile çok sayıda gönüllü katıldı.

Ormanlık alanda etkinlik çerçevesinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirilirken çevreye gelişigüzel atılan atıklar ve çöpler poşetlere doldurularak toplandı.

Etkinliğe Beyşehir Orman İşletme Müdürü Selahattin Yıldırım da katıldı.

Hüyük ve Derebucak’ta da aynı amaçla “orman benim” kampanyası düzenlendi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir,, Hüyük, ve, Derebucak’ta, “Orman, Benim”, Kampanyası,
Yorumlar
Haber Yazılımı