Haber Detayı
16 Nisan 2024 - Salı 11:36 Bu haber 19795 kez okundu
 
Yeni Dönem Beyşehir Belediye Meclisi Toplandı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk toplantısı yeniden Beyşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Adil Bayındır başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Güncel Haberi
Yeni Dönem Beyşehir Belediye Meclisi Toplandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk toplantısı yeniden Beyşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Adil Bayındır başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılan 2024 yılı Nisan ayı olağan toplantısı, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın konuşması ile başladı.

Yeni meclisin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Bayındır, “Yeni meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde görev alan tüm meclis üyelerimize önümüzdeki 5 yıl boyunca ilçemize kazandırılacak olan hizmetlerde katkı vermeleri ve ilçemize değer katmaları yönünde başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Meclisi toplantısında birlik mesajı veren Başkan Adil Bayındır, “Biz birliğimizi yüksek tuttuğumuz sürece Beyşehir bu dönemde Konya’nın flaş şehri olacaktır” ifadelerini kullanarak, Beyşehir’de bir birlik dönemi olacağına dikkat çekti.

Başkan Bayındır, “Hepimiz bu şehir için bu yola baş koyduk, birlikte yürüyeceğiz. Beyşehir için mücadele eden herkesin yanında olduğumu söylüyorum. Tek bir gayemiz var; Beyşehir'i hedeflerine ulaştırmak. O hedeflerin adı bellidir. Çizdiğimiz vizyon, ortaya koyduğumuz iddialar hayat bulması gerekiyor. Bunu bulması için de gece demeden gündüz demeden çalışacağız.

Görevlerimiz belli, birlikte kararlar alıp şehrimizin varacağı noktayı hepimiz birlikte belirleyeceğiz. Önümüzdeki dönem gerek bakanlıklar, gerek yerel müdürlükler, gerek bölge müdürlükleri olmak üzere bir dönemin iktidarın omuz vermesiyle çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Başkanın konuşmasının ardından Meclis Gündem Maddelerine geçildi. Gündem gereği Belediye Meclisi Başkanlık Divanında iki yıl görev yapmak üzere Divan Katibi üyeleri, encümen üye seçimi ve komisyon üyelerinin seçimine geçildi.

Beyşehir Belediyesi meclis toplantısında komisyon üyesi seçimlerinde, Ak Parti ve MHP’li üyelerin önergesi ve desteğiyle 5 olan komisyon üye sayısı 4'e düşürüldü. YRP grup sözcüsü İsmail Boru tepki gösterdi. Üye sayılarının düşürülmesi üzerine Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri olarak komisyonlarda yer almayacaklarını belirttiler, bunun üzerine seçilen komisyonlar 3 üyeden oluştu.

 

YRP'li meclis üyelerinin sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak; Beyşehir kamuoyuna duyurulur.

“Bugün yapılan belediye meclis toplantısın da Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin ortak tutumu neticesinde oy çokluğu ile 5 olan komisyon üyelikleri 4’e düşürülmüştür.

Bu nedenle Yeniden Refah Partisi’nin komisyonlarda 2 üye bulunduracağı için daha ilk toplantı da 18 bin oy alan Yeniden Refah Partisinin 9 meclis üyesi yok sayılmıştır.

Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri olarak komisyonun 4 de düşürülmesine red vererek kabul etmedik.

Son 50 yıldan bu yana 5 olan komisyon üye sayısı neden 4 düşürüldü? Buna istinaden komisyonlara üye vermeyerek 2 ak parti 1 milliyetçi hareket partisi olarak oy çokluğu ile 3 olarak kabul edilmiştir saygılarımla” denildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yeni, Dönem, Beyşehir, Belediye, Meclisi, Toplandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı