Haber Detayı
04 Mart 2024 - Pazartesi 19:23 Bu haber 44091 kez okundu
 
Beyşehirli Doğa Tutkunları Aygır Şelalesi'nde Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyetlerini yürüten Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun son doğa yürüyüşü adresi Bozkır ilçesinde bulunan Aygır Şelalesi oldu.
Yaşam Haberi
Beyşehirli Doğa Tutkunları Aygır Şelalesi'nde Buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyetlerini yürüten Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun son doğa yürüyüşü adresi Bozkır ilçesinde bulunan Aygır Şelalesi oldu.

Etkinlik için Beyşehir’de buluşan katılımcılar, Aygır Şelalesi Tabiat Parkı’na götürüldü.

Katılımcılar burada 5 kilometrelik parkurda şelale gürültüsü dinletisi altında doğa yürüyüşü yapmanın keyfine vardı.

Katılımcılar etkinlikte bölgede baharın ilk çiçeklerini ve uyanan doğa eşliğindeki yaylaları da yakından görme ve yöresel lezzetleri tatma imkanı buldu.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, etkinlik düzenledikleri bölgede doğa severlerin doğa yürüyüşünün yanında akan dereleri ve şelaleri de görüp oldukça neşeli bir vakit geçirdiğini ve stres attığını belirterek, gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

Büyükkafalı, etkinlik düzenledikleri bölge ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Bozkır ilçesinde bulunan Aygır Gediği, dere kenarında yer alıyor. Bu bölgede yer alan buz gibi suya sahip derede, yazın en sıcak günlerinde ferahlarken aynı zamanda piknik yaparak sevdikleriniz ile zaman geçirebileceğiniz ve mangal yakabileceğiniz sakin bir yer olarak biliniyor.

Aygır Gediğinde bulunan şelalenin yanında aynı zamanda geniş ve mükemmel bir doğaya sahip olan bir mesire alanı da yer alıyor. Aygırdibi Şelalesi şehir merkezinden uzaklaşmak isteyenler için muhakkak görülmesi gereken bir doğa harikası diyebiliriz.

Yaz aylarında kafa dinlemek ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için ayrı bir güzel olan Aygırdibi Şelalesi Çarşamba Çayı'nın çıkış noktasında bulunuyor. En güzel hali ise suların artmasıyla şelalenin hem sesinin hem de görüntüsünün daha da güzelleştiği bahar aylarında oluyor.

Çarşamba Çayı'nın asıl su kaynağı Aygırdibi Şelalesi olarak biliniyor. Buraya gelenler suyun sesi ve mesire alanının güzelliği ile stres atarak mangal keyfi de sürüyor.

Aygırdibi Şelalesinden hemen her yerden su fışkırması ile görüntü mükemmel bir hal alırken, dinlenme, piknik ya da doğa gezisi yapmak, sakin bir yerde kafa dinlemek ve ailecek mangal yakmak isteyenler için Aygırdibi Şelalesi tam aranılan bir yer olarak dikkat çekiyor.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Doğa, Tutkunları, Aygır, Şelalesi'nde, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı